ШОСТИЙ ПУНКТ 

Одна з багатьох мудростей посту місяця Рамадану з огляду на сходження Мудрого Корану, а також з точки зору того, що священний місяць Рамадан постає найважливішим часом для послання Священного Писання.

Оскільки Мудрий Коран був надісланий під час Рамадану, то, розмірковуючи над цим, в Священному місяці Рамадані необхідно ізолювати себе від низинних бажань нафса й непотрібних справ і, відмовившись від приймання їжі й пиття, прийняти подобу янголів. Необхідно слухати та читати Коран так, ніби він тільки надсилається, прислухатися до божественного звернення в ньому так, ніби це момент його послання. Слухати так, ніби ми чуємо його з вуст поважного Посланника — нехай благословить його Аллаг! — або навіть від ангела Джабраїла, мир йому, або, мабуть, нібито слухаючи його від самого Всевишнього — Володаря одвічного Мовлення, тим самим удостоюючись стану святості. І ставши виразником священного Корану, спонукати інших слухати його й певною мірою демонструвати мудрість його послання.

Так, в Священному місяці Рамадані ісламський світ немов стає великою мечеттю, у всіх куточках якої наявні мільйони гафізів, які доносять смисли Корану, це небесне звернення до всіх жителів Землі. І кожен Рамадан в світлому, яскравому образі виявляє цей аят:

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذٖٓى اُنْزِلَ فٖيهِ الْقُرْاٰنُ

«Рамадан є мiсяцем, пiд час якого було зiслано Коран…» (Коран, 2:185). 

Це доводить, що Рамадан є місяцем Корану.

Одна частина цього величезного та строкатого суспільства зі смиренною повагою слухає гафізів, інша ж — самостійно читає текст священного Корану.

  І як не годиться в такій священній мечеті й обстановці підкорятися низинним бажанням нафса й позбавити себе цього священного стану через приймання їжі й пиття. Подібно до того, як це викличе огиду всього суспільства в цій мечеті, так само віряни, які не приєднуються до тих, хто тримає піст, стають мішенню для духовної відрази у всьому ісламському світі.

🔹Iз зiбрання творiв “Рiсале-i Нур”👇
🔸 https://www.risale.in.ua/ramadan