🔹 Оскільки Творець цього Всесвіту в кожному виді творінь створює якусь визначну, досконалу, змістовну особистість, роблячи її причиною гордості і досконалості того виду, то, поза сумнівами, проявляючи найбільше з Своїх Імен, Він повинен створити видатну і досконалу особистість для всіх світів, у відношенні до всього Всесвіту.

Так само, як серед Його Імен є найбільше Ім’я, серед Його творінь повинна бути найбільш досконала особистість. І зібравши в цій особистості всі розсіяні, всі поширені у Всесвіті досконалості, Він зробить її причиною привернення до Себе поглядів і уваги.

🔸Ця особистість так чи інакше повинна бути з числа живих створінь, адже власники життя є найдосконалішим видом створінь у Всесвіті. Також, ця особистість, звісно, повинна бути з числа власників розуму, оскільки вони, в свою чергу, — найбільш досконалі з усіх видів живих істот. І, зрозуміло, ця єдина, унікальна особистість повинна належати до людського роду, бо серед розумних істот людина є тим, хто здатний до нескінченного розвитку. Ну і, безумовно, серед людей цієї особистістю повинен бути і є Мухаммад Аравійський (мир йому і благо!), тому що, починаючи з часів Адама (мир йому!) І до цієї пори, історія не знала і не знає подібної Йому людини! Адже Він (мир йому і благо!) обійняв своєю духовною владою половину землі, п’яту частину людства і продовжує своє духовне правління в повній величі ось вже тисячу триста п’ятдесят років, будучи високоповажним учителем і наставником у всіх питаннях для всіх досконалих людей!

🔸 За загальним визнанням як друзів, так і недругів, він — володар найвищого рівня прекрасного характеру! На сході своєї пророчої місії Він (мир йому і благо!) самостійно кинув виклик всьому світу. Людина, яка показала Світу чудово вимовлений Коран, який щохвилини звучить на вустах сотень мільйонів людей, без сумнівів, є найвидатнішою особистістю! Він — і насіння, і плід цього світу.

عليه وعلى اله وصحبه الصلاة والسلام بعدد انواع الكائنات و موجوداتها

«Мир і благословення Йому, його сім’ї і сподвижникам в кількості, в мірі, яка дорівнює числу всіх видів і істот у Всесвіті!»

🔸 Зрозумій же, наскільки приємним, славним, світлим, радісним, благим і піднесеним для віруючих, які вважають Мухаммада (мир йому і благо!) Своїм главою, лідером, імамом і заступником, є слухання Мавлід про народження і Вознесіння (Мірадж) цієї особистості, тобто про початок і підсумку його розвитку. Це, по суті, є вивченням історії його духовного життя.

🔹 Читання Мавлід і тем про Вознесіння Пророка (мир йому і благо!) є досить добрим і корисним звичаєм, дуже похвальною ісламської традицією. Це прекрасний, світлий, приємний привід для розмов у колі ісламу, в середовищі мусульман. Також, це — найприємніше і солодке повчання, що нагадує про істини віри, саме хвилююче і дієвий засіб як демонстрації, так і пробудження любові до Аллаха і до Пророка (мир йому і благо)!

Хай продовжить #Всевишній життя цього звичаю до самої вічності, та змилується Він над тими, хто, подібно до Сулейману Ефенді, пише #Мавлід, і так введе їх в Райські Сади! Амінь.

#РісалеіНур [“ЛИСТИ”📚]