📿Потреба перебувати #вдомазкористю для кожного мусульманина це час для здійснення щирих дуа Аллаху.

«Прохання, звернення до Всевишнього (дуа) є прикладами сенсів єдинобожжя і поклоніння. Як того вимагають єдинобожжя і поклоніння, той хто звертається з проханням, думаючи про те, що «Аллах чує бажання і сподівання, що живуть в серці», повинен бути переконаним, що Він може їх виконати. Це переконання вимагає Всезнання і Всемогутності Аллаха.
Прохання (дуа) страждаючих мають особливо великий вплив. Часом воно стає причиною того, що найбільша річ підпорядковується найменшій. Так, заради задоволення прохання невинного, який перебуває із зневіреним серцем на уламку дошки, морський шторм спиняє свої гнів і суворість. Це означає, що Той, Хто відповідає на прохання, править над усіма створіннями. В такому випадку, Він і є Творцем усього сущого. » (Месневі-і Нуріє 📕)

🕋 Мотивацією для регулярних, щирих дуа, має стати усвідомлене розуміння того, що справжнім творцем всього сущого і повелителем долі людини є Аллах. Отже дуа, яке звернене до Нього — це звернення до Аллаха, який за Своєю Волею може все змінити, і це поклоніння Аллаху, яку записується до дій людини.
🌙 Протягом благословеного місяця Рамадан дуа приймаються у набагато більшій ступені, тож поточний карантин, що співпадає з ним, має стати причиною для їх регулярності і щирості.

☪️ Дуа Аллаху згадується в аятах і багатьох хадісах.
Наведемо деякі з них:

قل ما يعبؤا بكم ربى لولا دعاؤكم
«Скажи: «Господь не звернув би на вас уваги, якби не вашi прохання»(Коран 25:77)
وقال ربكم ادعوني أستجب لكم
«Ваш Господь сказав:« Кличте Мене, і Я відповім вам!» (Коран, 40:60)
«Воістину, у Господа вашого щодо всіх наступних днів вашого життя є дари. Ідіть же назустріч цьому. Велика ймовірність, що молитва співпаде з Божественною милістю, і людина стане настільки щасливою, що більше ніколи не зустріне збитків» (Ібн Касір).

📚 Багато глибокіх смислів і особливостей дуа дуже цікаво розкриті в тафсирі Корану — «Рісале-і Нур».
Отже, ПОРАДА # 4 👉 Регулярно робіть дуа!

📌 Матеріали (тексти, аудіо та відео) на сайті: Ru-Nur.com — https://tinyurl.com/t7xcjwr
➡️ Обов’язком людини є дуа (Месневі-і Нуріє)
➡️ «Мунаджат» — Молитва. (Третій Луч)
🔻Відео: Три види молитов (дуа)
➡️ Випробування і молитва пророка Юнуса — урок для віруючих (Перше Сяйво)
➡️ Про твердження, ніби деякі молитви (дуа) залишаються без відповіді (Месневі-і Нуріє)
➡️ Чому не приймаються молитви Аллаху (23 Слово)
➡️ Як відбуваються роздуми, молитви і поклоніння у вигляді безпосереднього звернення до Аллаха (23 Слово)

[Матеріали за посиланнях російською мовою.]