#вдомазкористю для кожного мусульманина це звичайно ж читання Священного Корану.
📿 Адже якщо з певних причин мусульманин, можливо і не знаходив час і силу волі для регулярного читання Корану в звичайний час, то час перебування вдома, на карантині, — маэ бути хорошим приводом привчити себе до щоденного читання Корану.
«… у Корану, що посланий Творцем землі і небес для виховання і виправлення людства, є дуже багато обов’язків і положень.
Коран — це одвічний переклад втілених знамень (аятов), які Всесвіт читає власною мовою; Він — тлумачення книги світобудови, а також відкривач скарбниць Прекрасних Імен Всевишнього, прихованих на сторінках небес і землі. Коран — це мова прихованого світу в світі явному. Він є сонцем ісламського світу і картою світу Іншого. Він — доказ і тлумач суті, якостей, імен та атрибутів Всевишнього Аллаха. Коран для людського роду це також книга шаріату, книга мудрості, книга молитви, книга призову, книга поклоніння, книга наказів, книга поминання Всевишнього (зікр) і книга роздуму (фікр). Незважаючи на те, що зовні Коран є однією книгою, завдяки вмісту в ньому наук і знань він подібний до тисяч книг» (Месневі-і Нуріє 📕)
🕋 Мотивацією для регулярного читання Корану має стати усвідомлене розуміння всієї важливості Книги Аллаха, яка була послана Його Посланнику — Мухаммаду (саллаЛлаху алейхі ва саллім), а також прагнення до нагороди за читання Корану, обіцяної Всевишнім і Його посланником. Особливо це актуально і символічно зараз, коли карантин збігся з благословенними місяцями Ша’бан і Рамадан. Адже якщо за кожну прочитану букву Корану в звичайний час відплачується 10 савабів (нагород), то зараз, в цей благословенний місяць Ша’бан за кожну прочитану букву Корану відплачується 300 савабів, а в Рамадан, який скоро прийде, по 1000 савабів. Це дуже важлива прибуток для людини, яка прийшла в цей світ для «торгівлі» заради миру Вічного. Необхідно скористатися карантином і не упустити можливість здобути настільки величезну кількість винагород.
☪️ У самих аятах Корану йдеться:
ذلك الكتاب لا ريب فيه هدى للمتقين
Це — Писання, в якому немає сумнiву, — прямий шлях для богобоязливих (Коран, 2: 2)
الذين آتيناهم الكتاب يتلونه حق تلاوته أولئك يؤمنون به ومن يكفر به فأولئك هم الخاسرون
Тi, яким дарували Ми Писання i якi читають його так, як належить — ось вони i вiрують у нього! А хто не вiрує у нього, той матиме втрати. (Коран, 2: 121)
✨Безумовно, Сунна і приклад всіх праведних людей побуждає нас до читання Корану.
Пророк (мир йому і благословення Аллага) говорив: «… читайте його (Коран), воістину, Аллаг винагороджує за його читання, за кожну букву — десять винагород, я не кажу, що за Аліф, Лям, Мім — десять вінагород, однак за Аліф — десять, за Лям — десять, за Мім — десять (винагород)» (Хакім, том 1, № 555).
📚 Смисли і важливість Книги Аллага прекрасно розкриті в тафсирі Корану — «Рісале-і Нур».
Отже, ПОРАДА # 3 👉Регулярне, щоденне читання Корану!
📌 Матеріали (тексти, аудіо та відео) на сайті: Ru-Nur.comhttps://tinyurl.com/t7xcjwr
➡️ Чотирнадцята Крапля (Глава з Месневі-і Нуріє)
➡️ Трактат про чудеса Корану (Двадцять п’яте слово)
➡️ Дванадцяте Слово (Загальне порівняння святої мудрості Корану з мудрістю філософії)
➡️ Уривок з Рісалє про Рамадан
🔻а також: Ролики з Ютуб-каналу Рісалє-і Нур
[Матеріали за посиланнях російською мовою]