Проводити час #вдомазкористю для мусульманина звичайно ж означає виконання сунни читання тасбіхату (вихваляння Всевишнього Аллага) після кожного намазу.

📿 Адже якщо невчинення тасбіхату після намазу могло бути пов’язано з якоюсь терміновістю і браком часу, то в період карантину вихвалянню Аллага має бути приділена максимальна увага.

«Сенс намазу — прославляти (тасбіх), звеличувати (тазім) і дякувати (шукур) Всевишнього; що означає, схиляючись перед Його могутністю, словом і діями вимовляючи «СубханАллаг», прославляти Його … і, схиляючись перед Його Досконалістю, духовно і фізично кажучи «Аллагу Акбар», звеличувати Його … і, схиляючись перед Його Красою, висловлюючи серцем, мовою і тілом «Альхамдулілляг», дякувати Йому … Отже, прославляння, звеличення і подяка є основами намазу. І ось тому ці три основи присутні у всіх рухах і формулах намазу. І в зв’язку з цим, після здійснення намазу, щоб зміцнити і закріпити його сенс, ці священні слова повторюються по тридцять три рази. Сенс намазу закріплюється цими короткими основами.» (Дев’яте Слово 📕)

🕋 Мотивацією для регулярного здійснення сунни тасбіхату після намазу має стати усвідомлене розуміння важливості, сенсу вихвалянь, поминань Аллага і їх безпосередний зв’язок з самим намазом.

قل إن كنتم تحبون الله فاتبعوني يحببكم الله ويغفر لكم ذنوبكم والله غفور رحيم

Скажи: “Якщо ви любите Аллага, то йдiть за мною, i Аллаг любитиме вас та простить вам грiхи вашi. Аллаг — Прощаючий, Милосердний!” (Коран, 3:31)

🔸 Передають зі слів Абу Хурайри, нехай буде задоволений ним Аллаг, що Посланник Аллага, нехай благословить його Аллах і вітає миром, сказав: «Тому, хто після кожної молитви буде по тридцять три рази вимовляти слова «СубханАллаг «(Преславний Аллах), і слова «Альхамдулілляг» (Хвала Аллагу), і слова «Аллагу акбар» (Аллах великий), на сотий раз кажучи: «Ля іляга илля-Ллаг вахда-ху ля шаріка ля-ху. Ля-ху-ль-мульку, ва ля-ху-ль-хамду, ва хуа ‘аля куллі шай’ін кадир! » (Немає бога, крім одного лише Аллага, у Якого немає співтовариша. Йому належить панування, і Йому — хвала, і Він все може!) — простяться його гріхи, навіть якщо будуть вони подібні піні морський. (Муслім)

📚 Сенс, особливості зв’язку тасбіхата з намазом і інші питання, що стосуються цієї теми дуже цікаво розкриті в тафсирі Корану — «Рісале-і Нур».

Отже, ПОРАДА # 2 👉 Вчинення тасбіхату після кожного намазу!

📌 Матеріали (тексти, аудіо та відео) на сайті: Ru-Nur.com — https://tinyurl.com/s3wfer7

➡️ Одинадцяте Сяйво — Ступінь Сунни і ліки від хвороби нововведень

➡️ Восьма тема з книги Посох Муси
— Про плоди й користь віри в Інший світ, що стосуються особистого та суспільного життя, а також про смисл слів «СубханАллаг», «АльхамдуліЛляг», «Аллагу Акбар».

➡️ Двадцятий Лист
— Розбір фрази, яка стверджує Єдинобожність:

لا اله الا الله وحده لا شريك له له الملك و له الحمد يحيى و يميت و هو حى لا يموت بيده الخير و هو على كل شىء قدير و اليه المصير

➡️ Уривок з книги «Кастамонські додатки»
— Тасбіхат після намазу це шлях (тарікат) Мухаммада (мир йому і благо) і вірд його святості (Велаяті Ахмедійя)

📌 Альтернативне посилання на матеріали в Telegram каналі в коментарях

[Матеріали за посиланнях російською мовою.]